top of page

Blog

IFact Norges cup nr. 2 Turn Menn - Tromsø

I helgen reiste våre fire juniorgutter til Tromsø på Norgescup 1. Troppen denne gang besto av Tarald, Lukas, Brian og Elias. Kristian måtte dessverre stå over denne gangen pga en skade som trenger litt ro slik at han også blir klar for Norgescup 2 som kommer i overgangen mai-juni i Bergen. Trener Danail, hjelpetrener Arild og Knut var også med til årets første Norgescup. Tromsø er en by omgitt av veldig flott natur som vi fikk gleden av å oppleve i strålende sol da vi ankom på fredagen.  

 

Hele konkurransen for våre gutter ble gjennomført på lørdagen. Tarald og Elias turnet tre apparater hver. Elias må lege et par småvondter for å kjøre alle apparatene, mens Tarald venter med tre apparater til han har inne et par momenter som han er nær ved å kunne ta inn i øvelsene sine. Tarald turnet frittstående, bøylehest og svingstang og Elias turnet bøylehest, skranke og svingstang. Lukas og Brian turnet alle apparater eller sekskamp som det kalles.

 

I Norgescup konkurreres det ikke i enkeltapparater. Da er det heller ikke finaler som det er i enkelte av de andre konkurransene.

 

Brian imponerte nok en gang med å turne til 3. plass av de 28 juniorene som stilte i årets første Norgescup. Hadde det vært finaler ville Brian kvalifisert seg i frittstående og hopp som nest beste utøver og svingstang med fire foran seg.

 

Lukas endte på 11 plass etter litt smårusk her og der og turnet denne gang til noe lavere poengsum enn han kunne håpe på, men det øker bare motivasjonen til neste konkurranse.

 

Tarald tar stadig skritt i riktig retning og jobber seg oppover resultatlista med svingstang som sitt beste apparat for tiden.

 

Elias ville kvalifisert seg til finaler i bøylehest og skranke om det hadde vært konkurranser i enkeltapparater, med bare to foran seg i skranke og fem foran seg i bøylehest. I svingstang ble det noe smårusk og da blir det lengre bak.

 

Søndagen tilbragte vi også store deler av dagen i turnhallen for å se på de utøverne som Kristian skulle ha turnet med. Ut fra hva vi så denne dagen så er det god grunn til å tro Kristian ville hevdet seg helt i toppen ved normal turning. Det var nok bra for de øvrige i hans klasse – yngre junior -  at vår yngste juniorturner ikke la kursen mot nordlige strøk denne helga.

 

Det er gøy og spennende å se hva konkurrentene har å stille opp med til de ulike konkurransene. De fleste traff vi i Unni & Haralds pokalen 16. mars 2024. Noen vet vi hvordan ligger an gjennom andre internasjonale konkurranser, uttak osv. men så er det noen som dukker opp etter skadeavbrudd eller andre årsaker som det er ekstra spennende å følge med på.

 

Da er det tilbake til turnhallen og legge grunnlaget for Norgescup 3 i Bergen om noen uker.  Brian tok et annet fly enn oss andre på søndagen. Han skal nå en uke til Polen på treningsleir for deretter å representere Norge i EM i Italia etter det. Dette blir kjempespennende for oss alle, og ikke minst for Brian selv. Vi ønsker Brian lykke til😊😊😊Fra venstre: Lukas Aateigen Nilsen, Brian Rugland, Danail Sheytanov, Elias Pfaff og Tarald McFadzean

Fra venstre: Danail Sheytanov, Brian Rugland, Lukas Aateigen Nilsen, Elias Pfaff, Tarald McFadzean

Lukas Aateigen Nilsen

Elias Pfaff

Tarald McFadzean

Defilering

Fra venstre: Trener Danail Sheytanov og Arild Pfaff

En nydelig dag i Tromsø

3. plass for Brian RuglandKnut Otterdal Nilsen

Comments


Featured Posts
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page