top of page

Blog

Unisport Norges cup nr.3 for Turn menn Kristiansand 25.-26. september

Tre ganger pr. år arrangeres opprinnelig Norges Cup for apparatturn menn, men ikke siden ifjor høst har dette vært mulig. Gleden og spenningen var derfor ekstra stor da over 100 gymnaster fra 21 ulike klubber i Norge i rekrutt-, klasse 1-3, junior- og seniorklassen inntok Gimlehallen for å konkurrere igjen. Norges OL-representant i apparatturn menn i Tokyo i sommer, Sofus Heggemsnes fra Oslo turn, stilte i seniorklassen og vant sin klasse.

Kristiansands Turnforening stilte med 6 gymnaster. Rekrutt Jesper Rugland deltok på sin første Norges cup og endte på 17. plass i sin gruppe. I klasse 1 turnet Tarald McFadzean, Lukas Aateigen Nilsen og Kristian Mikalsen. Tarald fikk 16.plass, Lukas fikk 2.plass i hopp og endte på en fin 4.plass sammenlagt. Kristian fikk pallplass med seier i både ringer og svingstang og endte på 3.plass sammenlagt av totalt 33 gymnaster i denne klassen. Brian Rugland fikk 2.plass i frittstående og skranke, og vant svingstang. Også han fikk en veldig god plassering og pallplass, som nr.3 av 12 gymnaster i klasse 2. Stolte er vi også av Plamen Sheytanov som turner i seniorklassen, og som kom på 7.plass sammenlagt etter å ha gjennomført apparatturn menn sine 6 øvelser; ringer, skranke, frittstående, hopp, svingstang og bøylehest.

Guttene trener fra 12-20 timer i uken i denne idretten, med profesjonelle Danail Sheytanov som trener, og det ligger mye trening bak disse flotte prestasjonene!

Arrangør KTF stilte med to dommere i Norgescupen, Raymond Holseter og Lasse Rugland. Det ble en flott konkurransehelg både arrangører og tilreisende opplevde som en stor suksess.

Se alle resultater her: Live Score - Sport Event Systems

Fra venstre(øverste rad) Trener Danail Sheytanov, dommer Raymond Holseter og Dommer Lasse Rugland

Fra venstre (nederste rad) Lukas Aateigen Nilsen, Kristian Emil Mikalsen, Tarald Mcfadzean og Brian Rugland

Fra venstre: KTF gymanster; Lukas Aateigen Nilsen, Brian Rugland, Tarald Mcfadzean, Kristian Emil Mikalsen, Plamen Sheytanov, Jesper Rugland og til slutt Sofus Heggemsnes fra Oslo turn